Υλικά
- 1 κιλό κρέας πρόβειο με κόκκαλο
- 1½ λάχανο
- 1 κουτ. σούπας πολτό ντομάτας
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι ή βούτυρο
- 2 ποτήρια ζωμό του κρέατος
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
- Αλάτι, μαυροπίπερο
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη σε μια μπασίνα.
Βράζουμε το κρέας για 1 ½ ώρα και κρατάμε το ζωμό του σε ένα μπολ.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, βάζουμε λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το βρασμένο κρέας, μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε και το κρέας από την κατσαρόλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το λάχανο, μέχρι να μαραθεί το κοτσάνι του και να πάρει χρώμα καστανό. Προσέχουμε και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσει.
Αμέσως μετά τοποθετούμε και το κρέας στην κατσαρόλα με το λάχανο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο και τέλος το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει άλλη 1-1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο μια «μπαμπάτσικη» μερίδα για να φάει και το συνεργείο!
Καλή όρεξη!