Πρόβειο με φασόλια

Υλικά

(για 4 με 5 μερίδες, θα χρειαστείτε):

  • 1 κιλό πρόβειο κρέας (σε μερίδες)
  • φασόλια 1 κιλό
  • 3-4 κρεμμυδάκια (ξερά)
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και βάζουμε το κρεας σε μια κατσαρόλα να βράσει. Ξαφρίζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει βάζοντας μέσα ένα ολόκληρο κρεμμύδι (το οποίο μετά το πετάμε) και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Όταν δούμε ότι το κρέας έβρασε, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό του.

Σε μια άλλη κατσαρόλα (ή στην ίδια) έχουμε βάλει τα φασόλια με νερό μόνο, για να βράσουν. Μόλις πάρουν μια-δυο βράσεις πετάμε το πρώτο αυτό νερό, στραγγίζοντας τα φασόλια.

Βάζουμε στην συνέχεια στην κατσαρόλα μας το λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να σωταριστούν λίγο και ρίχνουμε τα φασόλια, τον τοματοπελτέ, λίγο αλάτι και τον ζωμό από το κρέας, τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια (συμπληρώνουμε αργότερα με ζωμό αν χρειαστεί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν)

Λίγο πριν το τέλος βάζουμε και τις μερίδες από το κρέας μέσα στα φασόλια να πάρουν όλα μαζί μια-δυο βράσεις, ρίχνουμε το πιπέρι και αν χρειαστεί και λίγο αλάτι.