Κεμπάπ πρόβειο στη γάστρα

Υλικά

  • 2 κιλά πρόβειο κρέας (μπούτι -χεράκι από το εμπρός μέρος του ζώου κατά προτίμηση)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 ντομάτες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι μαύρο
  • 1 κρασοπότηρο νερό
  • πιπέρι κόκκινο, ριγανη, θρούμπι, ματζουράνα, μοσχοπίπερο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε πριόνι, ώστε να μην έχει τριμμένα κόκαλα και το πλένουμε καλά .

Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε πιο μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και τις ντομάτες και το σκόρδο σε φέτες, μετά το κρέας το πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την ντομάτα, το σκόρδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ολα τα άλλα αρώματα και το αφήνουμε σκεπασμένο ένα βράδυ, μέσα στο ψυγείο.

Την επομένη βάζουμε το κρέας στη γάστρα προσθέτοντας το λάδι και ένα κρασοπότηρο νερό και μετά στο φούρνο.To βάζουμε σε προθερμαρμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, το ψήνουμε 3 έως 4 ώρες ανάλογα με το κρέας, δοκιμάζοντας με το πιρούνι τα ψαχνά μέρη.

Μπορούμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα στην σούβλα ή στη γαστρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα από έναν σεφ Κώστα Περήφανο.

Αγόρασα ένα σακουλάκι “ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΕΜΠΑΠ” Σούβλας, γάστρας ή παϊδάκια.